Ponymakers' Guild

A Ponymakers' Guild egy szerep- és társasjátékos közösség, amely 2018-ban alakult meg azzal a céllal, hogy a magyar szerepjátékos eseményeken segítse az új érdeklődőket és a kapcsolódás mellett tagjainak lehetőséget biztosít arra, hogy önállóan is tudjanak eseményt szervezni.

A Pónik

A Kezdetek

A Ponymakers' Guild RPG Club 2018 augusztusában jött létre, amikor először találkoztunk egy szerepjátékos eseményen. Azonnal megtaláltuk a közös hangot és országos léptékű játékokat, eseményeket kezdtünk el szervezni, miközben a csapat évről-évre bővült. Jelenleg 25+ tagunk van.

 

Az Utunk

A Ponymakers' Guild RPG Club nevét az első közös játékról kapta. Létrejötte óta a hagyományos játékszervezésen kívül többször vett részt táborok szervezésében, valamint ismeretterjesztő egyetemi előadások és általános iskolai edukációs szerepjátékok összeállításában.

 

A Jövőnk

A Ponymakers' Guild RPG Club idei, 2022-es célja az Alkotók Táborának lebonyolítása, a gamifikációval és világépítéssel kapcsolatos ismeretterjesztő anyagokban való együttműködés, valamint az edukációs iskolai eseményekben történő szervezői vállalások fenntartása.

 

filozófiánk

Játékainkat, szervezői és segítői tevékenységeinket is úgy tervezzük meg, mint egy alaposan átgondolt könyvet. A közös narratíva és a folyamatos világépítés az életfilozófiánk alapja.

küldetésünk

Szervezői és ismeretterjesztői tevékenykedésünk alapja a szerep- és társasjátékok szeretete, ezért tartjuk fontosnak, hogy az ország különböző pontjain megoszthassuk ezen szenvedélyünket és támogassunk akár új kezdeményezéseket.

Értékrendünk

Akkor tartunk értékesnek egy programot, ha mindenki jól érzi magát, ha beleéli magát a történetbe, ha hozzátesz valamit a közös világunk megalkotásához és a Club életéhez.

NEVÜNK EREDETE

Abban a bizonyos első közös mesénkben az egyik karakter, egy erősen-trixter-mágikus sárkány "én kicsi" pónikat hozott létre a többieknek hátasállatként. A folytatást és más történeteket elmondjuk, ha találkozunk.

Email

ponymakers.guild@gmail.com